På vandretur på Kreta - 4 tips til at få den bedste tur

Vandreture er noget mange danskere nyder godt af, hvad enten det er her hjemme i Danmark, eller man tager til udlandet. Der er mange forskellige fantastiske steder rundt i verdenen, som har nogle fantastiske og smukke vandretursrouter. Det at tage til udlandet giver dig mange muligheder for at opleve og se forskellige ting, og dette er med til at du har minder, som du kan nyde resten af dit liv.

Et fantastisk sted at tage på vandretur er på Kreta. Kreta har nogle flotte omgivelser, og en fantastisk natur, hvilket gør at der er en masse ting at se på. Derudover har Kreta også en utrolig historie, som du kan dykke længere ned i, mens du er på vandretur. Hvis du skal på vandretur på Kreta, så er her 4 tips til hvordan du får den bedste tur, og en oplevelse du vil huske for livet.

1. Lej en bil på Kreta

Når du skal på vandretur på Kreta, så kan det være en god idé at leje en bil. Kreta er en ø på en rimelig god størrelse, hvilket betyder at der er meget man kan se og opleve. Det kan derfor vise sig at være en god idé at leje en bil, så du får muligheden for at se mere, mens du er på Kreta. Derudover giver bilen dig mulighed for at komme til vandreruter, som er længere væk fra hotellet, eller hvor du ellers opholder dig.

Hvis du skal leje en bil, er det vigtigt at du lejer en i god tid, så du får bilen til en billig pris. Hvis du venter med at leje bil til at du er ankommet på Kreta, så kan du risikere at priserne er meget høje, hvilket gør det meget dyrt for dig, eller i værste tilfælde, så er der ikke nogle biler til rådighed, når du har brug for en. Derfor bør du leje bilen i god tid.

2. Lær om Kreta

Inden du tager på vandretur bør du lærer omkring det område, hvor du har planer om at tage på vandretur. Dette betyder at du bør lærer om Kreta. Du behøver ikke kende alt til Kreta, men du bør vide de mest vigtige ting.

Du bør lærer om deres kultur, så du kan respektere folket, men også de arealer og lokationer du måske tager ud for at se. Der er forskellige regler angående hvad du må, og hvad du ikke må, dette bør du kende til inden du besøger de forskellige steder. Hvis du gør noget, som er set som respektløst til det græske folk, så vil dette påvirke din tur negativ.

Derudover bør du også lærer om dyrelivet og plantelivet på Kreta. Hvis du tager på vandretur i det fri, så kan det vise sig at denne viden er meget vigtig, da der måske er planter som er giftige, så dem skal du undgå. Måske er der noget dyreliv, som du skal være opmærksom på. Dette bør du vide inden du tager på vandretur.

Du kan også vælge at lære noget om deres historie og den mytologi, som er relateret til Kreta. Dette kan give dig en bedre forståelse af de arealer og steder, som du ser. Dette gør det måske også nemmere for dig, at planlægge din vandretur.

3. Planlæg turen

Dette giver måske sig selv, men når du skal på vandretur, så er det en god idé at planlægge turen. Når du planlægger turen, gør det det nemmere for dig at vide hvad du skal medbringe, men det er også en måde hvorpå du undgår at fare vild.

Der er mange forskellige vandreruter på Kreta, og du kan også selv tilføje noget til de forskellige ruter, hvis der er noget du gerne vil se, men ikke er en del af ruten. Grundet at der er så mange forskellige ruter, bør du kende til de forskellige ruter, så du ikke farer vild.

Når du lærer om de forskellige ruter, kan du vælge en rute som giver dig muligheden for at se nogle historiske monumenter, som du gerne vil se. Eller du kan vælge en rute, hvor du får muligheden for at opleve den flotte natur, og du kommer til at kunne nyde den flotte udsigt der er på Kreta.

Når du planlægger turen giver det dig overblik over hvad du bør medbringe på vandreturen, men det giver dig også et overblik over hvor lang tid det kommer til at tage.

4. Medbring det rigtige udstyr

Noget af det vigtigste, når det kommer til vandreture, er at du har pakket det rigtige udstyr. Hvis du ikke har pakket det rigtige udstyr kan det komme til at gå galt, og du kan komme alvorligt til skade, hvilet man selvfølgelig gerne vil udgå. Derfor bør du pakke udstyret der giver dig den bedste, og en sikker, oplevelse.

Du skal altid pakke førstehjælpssæt, selv hvis du ikke regner med at bruge det, så skal det være en del af det du medbringer, bare for at være sikker. Derudover skal du medbringe rigeligt med vand og mad, da det at være på vandretur kræver meget, men især i Kreta, som er kendt for at være en ø, med varme temperaturer.

Du skal også medbringe grej til navigation, dette gælder GPS, kort og kompas, eller lignende. Udover dette bør du også medbringe en kniv, eller multitools, da dette kan være til stor hjælp med mad, men kan også være vigtigt i forhold til din overlevelse.

Derudover bør du medbringe vandrestøvler eller vandresko. Dette er utroligt vigtigt, da disse sko/støvler er lavet give dig den mest komfortable vandretur. Du bør også medbringe praktisktøj, du skal være forberedt på alle typer vejr.

Hvis du skal på vandretur med overnatning, så skal du også medbringe ting til dette. Det er for eksempel telt, sovepose, liggeunderlag, pandelampe, myggenet, osv. Hvad du skal medbringe til overnatning, kommer også meget an på hvor du overnatter, så dette bør du være opmærksom på, inden du tager på vandretur.

Menu
Top