Sådan får du den bedste vandreferie på Azorerne - 4 gode råd

Azorerne er en ø gruppe, der hører til Portugal. De er vidunderlige, med blåt Atlanterhav, smukke laguner og frodig skov. Der er et klima, der er solrigt, og øerne er værd at besøge igen og igen, hvis man spørger de fleste rejsende, der har besøgt øerne. Derfor kan Rejser til Azorerne være lige det, som I gerne vil opleve næste gang, I planlægger en skøn vandreferie.

Der er bjerge for alle pengene, og unik skøn natur at opleve, samtidig med, at befolkningen er meget venlig og imødekommende. Det portugisiske sprog med den nasale lyd er desuden eksotisk at høre på, ligesom I også nemt kan tale engelsk, hvor end I kommer hen. Her ser vi på, hvordan du får den bedste vandreferie på Azorerne, så I får den optimale oplevelse ud af det.

Gode vandrestøvler

Det er et must, når man er på vandreferie, at have gode vandrestøvler på. De er med til, at din hæl er godt støttet undervejs, så dine ankler ikke vrides af led, når I går op og ned ad bakker og bjerge. De er også vandafvisende, så I ikke går rundt med våde fødder, som kan blive kolde og gøre ondt, hvis det bliver ved sådan. De er også smudsafvisende, så I kan gå igennem mudder, vand og skidt, uden at fødderne bliver påvirket af det.

De er også med en ergonomisk og stødabsorberende sål, så hele kroppen, inklusiv ryg og lænd, bliver støttet og skånet mest muligt under turen. Det er noget, som forplanter sig op gennem hele kroppen, når man går, og her kan disse vandrestøvler give et godt bounce, så I skåner kroppens knogler og muskler mest muligt.

Det er også vigtigt med et par gode vandresokker, der holder fødderne tørre og varme under vandringen. Her kan der fås et utal af varianter, men sørg for, at de er af uld, som varmer og som holder fødderne varme, selvom de skulle blive våde. Der er mange at få i friluftsforretninger, hvor I også kan få vandrestøvler. Det er vigtigt, at I prøver vandrestøvlerne før brug, så I ved, at de sidder godt. Der findes nemlig både vandrestøvler, der er til brede og smalle fødder, så vælg dem, der passer perfekt.

Få vandrekort

Der er ikke noget så frusterende som at fare vild. Nogle ser det selvfølgelig som en hobby, som de nærmest gerne vil opleve, mens andre går i panik og får en meget dårligere tur ud af det. Her kan det, hvis I hører til sidstnævnte gruppe, være en stor fordel, at I får købt og udleveret vandrekort over det område, som I ønsker at vandre i.

I kan sidde i ro og mag og planlægge turen dagen før og også spørge de lokale, om de har gode råd til netop denne rute, hvad angår hvilesteder, stops med mad og drikke samt steder, hvor I skal passe på at gå, i forhold til jordbunden, vejr eller lignende. Det er altid godt at orientere sig så meget som muligt om naturens og stedets særlige forhold, så I ikke får nogle ubehagelige overraskelser undervejs.

Vandrestave

Det er vigtigt at kunne have nogle gode vandrestave med, så I kan holde balancen undervejs, og som kan støtte jer de steder på ruten, hvor der er stejlt, går op ad bakke eller ned ad bakke, hvor knæene har brug for en form for bremse, og I kan støde fra med dem, hvis I skal krydse en lille å, flod eller sø. De kan også bruges til at få en mere taktfast gang, så I holder en god rytme undervejs. De er lette at have med i bagagen og fylder ikke så meget. De kan nemt tages med i kufferten eller erhverves på selve stedet. Vælg selv, og vælg også nogle, der har et godt ergonomisk håndtag, så hænderne kan få et godt greb om dem og slappe af under turen.

Solcreme

I et solrigt sted som Azorerne er det essentielt for jer, at I tager solcreme på, inden I begynder vandreturen. Den skal være af en høj solfaktor, over 30 og det gælder uanset hvilken hud, man har. Sørg også for at gå i skygge eller holde siesta midt på dagen mellem kl. 12 og 15, hvor solen står højest på himlen og er farligst for huden. I kan passende bruge denne tid på dagen til at spise frokost, enten medbragt eller på lokal restaurant. Dette er vigtigt at gøre seriøst, fordi solen har en helt anden karakter på de breddegrader og lokalbefolkningen er vant til at holde siesta og respektere solens effekt på huden og i forhold til solstik.

Når I husker disse ovennævnte råd er der bare tilbage at ønske rigtig god vandreferie på Azorerne, hvor I vil komme til at opleve unik mad, natur, kultur og vandring.

Menu
Top